Min pappa brukar alltid säga “bekymmer/problem/olyckor kommer alltid i tre-tal”…. Med andra ord, en olycka kommer sällan ensam.

I det här fallet så började det med lilla Sazza – hon har hostat (inte så ofta men lite till o från) under ett par veckor. Till slut så beslöt jag mig för att boka tid hos veterinären för en koll. Trodde själv att det antingen var en halskatarr eller kanske halsmandlarna som spökade. Döm om min förvåning när det visade sig vara lunginflammation! Det blev lungröntgen o sedan cortisonbehandling i över en månad. Som om detta inte räckte så blev först (för två veckor sedan) Tibbe halt på höger framben – antagligen en sträckning eller en spark. Därefter (förra måndagen) blev Tycando sparkad (antagligen) vilket resulterade i ett rejält sår på insidan av vänster has. Det var bara ringa efter veterinären för det hela behövde sys. Tur i oturen så var det inte så djupt men det var rätt stort eftersom det var ett ca 10 cm långt o 3-4 cm djup hudficka.

Lägga bandage på en has – det är inte kul, det! Jag har lindat, lindat o lindat igen men de där f-bannade bandagen bara glider ner. Problemet är att man måste vara försiktig så man inte lindar för hårt över hälsenan och lindar man för löst så glider det definitivt!! Det har gått åt 2 års normala förbrukning (minst) av bomull, gasbindor, zincaband m m….

Det blev oxå pencillin-behandling i fem dagar samt smärtlindring i tre dagar. Spruta hästar är inte min favoritsysselsättning direkt. Har ju sprutat mycket, såväl kor som hästar men jag gör det fortfarande lika “därtill nödd och tvungen”… Inte blev det heller direkt bättre av att Tycando vid spruta 3 fick en “penicillin-chock light” – la sig ner, pulsen o andningen gick upp m m. Jag ringde oroligt veterinären o fick förklaringen (när man hör talas om penicillinchock har man ju hört om oerhörda reaktioner, detta var inte så allvarligt men obehagligt likafullt. Därför trodde jag först att reaktionen berodde på den andra sprutan han fick samtidigt med smärtlindring.) och som tur blev reaktione bara några minuter lång.

Ovanstående (inte Sazza´s problem dock smiley) har då resulterat i att jag haft för lite hästar för flera lektioner under veckan! En häst borta går, men två….

Nu är dock Tibbe ok igen (som det verkar) så håll tummarna. Tycando dröjer dock ett tag till innan såret läkt ihop ok för ridning.

Håll tummarna för att inget mer liknande händer!